Craiova este resedinta judetului Dolj, denumita si "capitala Olteniei". Conform ultimului comunicat al Institutului National de Statistica, la data de 1 ianuarie 2009 orasul avea o populatie de 298.928 de locuitori

Localizare: Municipiul Craiova este situat în sudul României, pe malul stâng al Jiului, la iesirea acestuia din regiunea deluroasa, la o altitudine cuprinsa între 75 si 116 m. Craiova face parte din Câmpia Româna, mai precis din Câmpia Olteniei care se întinde între Dunare, Olt si podisul Getic, fiind strabatuta prin mijloc de Valea Jiului. Orasul este asezat aproximativ în centrul Olteniei, la o distanta de 227 km de Bucuresti si 68 km de Dunare. Forma orasului este foarte neregulata, în special spre partea vestica si nordica, iar interiorul orasului, spre deosebire de marginea acestuia, este foarte compact. Pentru populatia sa, suprafata orasului este mica.

Populatia lucratoare (aproximativ 110,000 persoane) este repartizata astfel: 38% în industrie, 15% în comert si reparatii, 10% în transporturi si depozitare, 8% în învatamânt si 5,7% în domeniul medical.

Mai multe detalii: http://ro.wikipedia.org/wiki/Craiova